Karşıyaka Mutfak Sanatları Merkezi’ne anlamlı ödül
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği 14. Sağlıklı Şehirler İyi Uygulama Yarışması’nda ödüle layık görüldü.
Tugay, “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezimiz ile Ege’nin kadim mutfak kültürünü genç nesillere aktararak korumayı ve gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirmeyi hedefliyoruz.”
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği ve 39 üye belediyenin 79 projeyle başvurduğu Sağlıklı Şehirler İyi Uygulama Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Ödüller Akıllı Şehir, İklim Dostu Şehir, Sağlıklı Çevre, Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam, Sürdürülebilirlik Özel Ödülü, Kent Planlama ve İnovasyon olmak üzere 7 farklı kategoride verildi.
ALANLARINDA UZMAN KOMİTE ÜYELERİ
Yarışmaya büyükşehir belediyeleri kategorisinde 20, büyükşehir ilçe belediyeleri kategorisinde 48, il belediyeleri kategorisinde 8 ve il ilçe belediyeleri kategorisinde 3 proje olmak üzere toplam 79 proje başvurdu. Projeler Heyete Dr. Ruşen Keleş başkanlık ederken, Prof. Dr. Atilla Akkoyunlu, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Prof. Dr. Cengiz Tipe, Prof. Dr. Emine Didem Konutçu Kiraz, Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Prof. Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, Doç. Dr. Burcu Zeybek’ten oluşmaktadır. Toplantıda, Genel Sekreter Dr. Ahmet Recep Tekcan ve Ulusal Ağ koordinatörü Nalan Fidan’ın da üye olduğu heyet tarafından titizlikle incelendi.
CORDELION GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI MERKEZİ
Değerlendirme sonucunda 5 büyükşehir belediyesi, 7 büyükşehir ilçe belediyesi, 2 il belediyesi ve 1 il ilçe belediyesi ödüle layık görüldü. Karşıyaka Belediyesi’nin sunduğu Cordelion Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi Projesi, Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam kategorisinde ödüle layık görüldü. Ege’nin kadim mutfak kültürünün korunmasına ve genç nesillere aktarılmasına katkı sağlamak, gastronomi alanında nitelikli elemanlar yetiştirerek istihdamı desteklemek, mutfak kültürünün ülkemize kazandırılması amacıyla kurulan “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi”, şehre yeni bir sosyal aktivite alanı kazandırmak, sağlıklı beslenme ve israfsız mutfak ilkesi doğrultusunda eğitim programları hazırlamak, dezavantajlı gruplarla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile ödüle layık görüldü.
EN İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Hayata geçirdikleri projelerle Karşıyaka’ya değer kattıklarını ve sosyal yaşamın gelişmesine katkı sağladıklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezimiz ile hem Ege’nin kadim mutfak kültürünü korumayı hedefliyoruz. genç nesillere aktararak gastronomi alanında nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Cordelion Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi’nin teknolojik donanımlı profesyonel mutfakları, eğitim ve stand alanlarıyla kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Alanında uzman akademisyenler ve profesyonel şeflerin katılımıyla hazırladığımız atölye çalışmaları ve eğitim programları ile mutfağa ilgi duyan vatandaşlarımıza becerilerini geliştirme ve geleceğin mutfak profesyonellerini yetiştirme fırsatı sunuyoruz. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerimizle sosyal hayata katkıda bulunuyoruz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin merkezimizi Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam kategorisinde ödüle layık görmesi bizi onurlandırdı. “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı