Haber

2023 bütçesinin maddeleri TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin 5’inci ve 6’ncı maddeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda önergenin 5’inci maddesinde İYİ Parti Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, AK Parti milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini bitiremediğini iddia ederek, ama sistem ülkenin üzerine kabus gibi çöktü.

Türkiye’nin içine sürüklendiği ekonomik krizin görmezden gelindiğini savunan Subaşı, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı’nın ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ söylemlerinin ardından derin yoksulluğun faturası açıklandı, ekonomide en büyük çöküş yaşandı, sürekli yükselen grafik Türkiye’yi dünya birincisi yaptı. enflasyon.dünya sefalet endeksinde 156 ülke arasında ilk sıradayız.milyonlarca işsizimiz var.çalışan nüfusun yarısından fazlası açlık sınırının altında asgari ücretle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.bunun nesi gurur verici? durum?”

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep’te uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin vahim bir noktaya geldiğini öne sürerek, “Meclis kürsüsünden gerçekleri dile getirmemin tek sebebi herkesin bilmesidir. Uyuşturucu yoktu burada uyuşturucu var. .” terimleri kullandı.

“Suçlamalar asılsızdır”

Salıcı’ya yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, iddialar üzerine Gaziantep Valiliği’nden aldıkları bilgi notunda uyuşturucu ticaretinin kökünü kazımaya yönelik operasyonlar yapıldığını belirtti.

Bu kapsamda 2021 yılında sokak satıcılarına yönelik “Vatan Operasyonu” adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunun gerçekleştirildiğini hatırlatan Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

“Operasyon kapsamında 310 sokak satıcısı yakalandı, 283 kişi tutuklandı. Yine 2021 yılında 1019 uyuşturucu olayına müdahale edilerek 1306 zanlı tutuklandı, 91’i Vatan Operasyonu’nda olmak üzere toplam 171 zanlı tutuklandı. Vatan Operasyonu’nun etkisiyle azalma eğilimine giren uyuşturucu ticareti “Olaylar kapsamında 2022 yılında 595 uyuşturucu olayına müdahale edilerek 655 zanlı yakalanmış, tutuklanan zanlılardan 34’ü tutuklanmıştır. Görüldüğü gibi bu konudaki suçlamalar asılsızdır. Uyuşturucuyla amansız mücadelede sıfır toleransla hareket eden İçişleri Bakanlığımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.”

“Millete yer bırakmayan bir bütçe”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, önergenin 6’ncı maddesinde söz alarak faiz, Hazine kefaletleri, destek ve vergilerde millete yer kalmadığını iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde halkın fakirleştiğini, taraftarın zenginleştiğini belirten Ataş, “Bu ucube hükümet sistemini getirdiklerinde ‘ekonomi düzelecek’ diyerek milleti kandırdılar. 4,5 yıl geçti; dolar 4,60 liraydı, bugün 18,60 lira, euro 5, 30 liraydı, bugün 19,80 lira.” söz konusu.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, AK Parti’nin 21’inci, 5’inci ve son bütçesinin sarayın tozlu raflarında unutulacak olmasının tartışıldığını öne sürerek, “Yine bizi şaşırtmadılar, 20 yıllık geleneği bozmadılar. ‘Acı reçete’ olduğunu bildiğimiz bu mahcubiyet belgesini halkımıza gönderdik, onlar bize ‘umut’ getirdiler.” dedi.

“İzin almak için gittikleri ülkelerde…”

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti’nin cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlelerini, Türkiye’nin onur projelerini ve demokratikleşme atılımlarını iktidarı döneminde gerçekleştirdiğini anlattı.

Milletin hukukunu korumak, vatandaşların sosyo-ekonomik engellerini kaldırmak, yaşam standartlarını yükseltmek, geliştirmek ve güçlendirmek için ülkeyi kalkındırıp dönüştürdüklerini belirten Yılmaz, “Asrın vizyonuyla” dedi. Türkiye olarak, 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz doğrultusunda, aynı azim ve aşkla, büyük ve güçlü bir Türkiye inşa etme yolunda geleceğimize emin adımlarla ilerliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, ülkenin gelecek ideallerine gönülden bağlı, dil, din, ırk, milliyet, mezhep gözetmeksizin herkesi kucaklayan bir formda yollarına devam edeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onay için gittikleri ülkelerde 8 saat gizemli bir şekilde ortadan kaybolduktan sonra ‘hamburger yedim’ diyenlere, her fırsatta ülkesinden şikayet ettikleri adaylık sürecinde ‘teknoloji’ uzaktan konuşun, insansız hava araçlarıyla savaşların kaderini değiştiren 60 yıllık hayalimiz Togg’u Meclis’e taşırken, milletimiz için hayırlı görenlere, milletimiz için hayırlı görenlere milletimiz müsaade etmeyecektir. Bu kadar yetişmiş bilim insanımız varken yurtdışından danışman ithal etmek, ‘terörist değil’ diyerek teröre destek verenler, terör şubeleriyle ittifak yapanlar, 6+1’lerin oluşturduğu ittifaka milletimiz izin vermeyecektir. Eski Türkiye hasretinden yanan dünya, 9 kez ortalara gelmesine rağmen hala adayını belirleyemedi” dedi.

Yılmaz’ın sözlerine CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.

“Maklube yer misin?”

Gruplar adına konuşmaların tamamlanmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti üyesi Zeynep Gül Yılmaz’ın konuşmasının provokatif olduğunu savundu.

Özel, “Ekonomiyi övüyorsa, gelecek için bir şeyler vaat ediyorsa, ’10 seçim kazandık’ diyorsa, Başkan son seçimde yine ‘Allah aşkına’ noktasına geldi, geri döndü. , ‘Amerika’da hamburger yiyenler…’ falan… Hamburger yemeyen var mı diye sorsak, yiyorsa her partiye eşit olarak dağıtılıyor.” dedi.

Özel, “Ama mesela bizim partimize sorsam maklube yer misiniz?” CHP’li milletvekilleri ‘Yok’ dedi. o cevapladı.

AK Parti Grubu’nu işaret ederek, “Ama çok var” dedi. AK Parti milletvekilleri Özel’e “Bizde de yok” dedi. tepki gösterdi.

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunun yakından tanıdığı 8 saatlik gizemli yolculuğuna vurgu yaparak Yılmaz’ın düşüncelerini çok naif bir şekilde dile getirdiğini söyledi.

Akbaşoğlu, CHP ve Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarının FETÖ’nün iletişim programı ByLock gerçeğine bakmalarının daha doğru olacağını belirtti.

Bunun üzerine ByLock olayında “hodri challenge” dediklerini ve araştırılmasını istediklerini vurgulayan Özel, 6 ay sonra bu programı kimlerin kullanıp kullanmadığını ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Görüşmeler tamamlandıktan sonra teklifin 5. ve 6. maddeleri kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu